fredag 18 april 2014

Chokladsnittar med daim

Tycker ni liksom jag att vanliga chokladbröd med pärlsocker på är rätt torra och tråkiga? Här kommer då ett recept på chokladsnittar som är uppgraderade till 2.0 :-). Detta är syrrans recept och dessa chokladkakor är lite kladdiga i mitten med massa hackade daimbitar i. Vill man kan man ringla choklad över för lite extra finess:





Chokladsnittar

250 g smör
2 dl socker
4 msk kakao
4 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
2 st dubbeldaim grovt hackade

Rör smör och socker mjuk. Tillsätt övrig ingredienser. Forma till två rullar. Platta till och grädda i ca 17 min i 175 grader. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora snittar. Ringla smält choklad över och ställ in i frysen för att stelna.


Glad Påsk till er alla.

Inga kommentarer: